NieuwsPloegenvoorstelling in corona tijden (HEREN A)

3 september 2021

Welke is de ambitie van deze ploeg met deze combinatie van ervaren en jonge spelers ? Welke (nieuwe) spelers verwelkomen we in je ploeg? Hun positie?

De ambitie is om dit jaar een rustig seizoen te draaien met af en toe een uitschieter. Voetbal wordt de laatste jaren meer en meer gedomineerd door de financiële mogelijkheden die de clubs voor handen hebben. Ik denk dat ik geen geheim vertel als ik meegeef dat onze club zeker niet over het grootste budget beschikt en dat wij moeten roeien met de riemen die we hebben. Echter hoeven we daarover ook niet te wanhopen. De club ( Voorzitter Dirk Melis en sportief manager Kurt Van Gasse) hebben er dit jaar in samenspraak met de technische staf voor gezorgd dat er een degelijke kern is samengesteld. De kern heeft een serieuze make-over ondergaan waarbij verschillende nieuwe spelers zich voortaan ‘SVELTAAN ‘mogen noemen. Ik som ze even voor jullie op: Butsraen Milan (Verdediger), Felix Nick (Middenvelder), Geenen Dennis (Middenvelder) en Muyshondt Jens (Aanvaller) komen allen over van Ternesse Wommelgem. Ken Spies (Verdediger/Middenvelder) komt over van Berchem Sport net als Finn Keisers (Aanvaller) Tazi Ilyas (Aanvaller) speelde vorig seizoen bij de beloften van Cappellen. Laatste nieuwkomer is Sofiane Achnak (Middenvelder) die vorig seizoen actief was bij Lille.

  • Je ploeg speelt in 3e afdeling A Voetbal Vlaanderen. Welke wedstrijden heb je al aangevinkt in de competitie en waarom?

Ik denk dat dit seizoen elke wedstrijd belangrijk gaat worden en dat we het moeten bekijken van wedstrijd tot wedstrijd. Natuurlijk zijn er enkele wedstrijden tegen ploegen uit onze regio die altijd wat aantrekkelijker zijn. In dat geval kan ik zeker al zeggen dat onze eerste thuiswedstrijd ( Sint Niklaas ) voor ons in het oog springt. Dat zijn toch wedstrijden waarin je graag punten pakt. Verder zijn er ook de confrontaties tegen Stekene en Hamme die in het Waasland zeker extra in het oog zullen gehouden worden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sint Niklaas wordt er door de club ook de eerste foot diner georganiseerd. Inschrijven is dus de boodschap.

Welk is je voorkeur ploegopstelling ( 3-4-3 ? 4- 4-2 ? Andere?) Waarom draagt deze opstelling je voorkeur?

We hebben heel de voorbereiding geopteerd om met twee spitsen te spelen. Hierbij hebben we wedstrijden gespeeld vanuit een 4-4-2 of en 3-5-2. Ik denk dat het belangrijk is van twee systemen onder de knie te hebben en vind dat we hierin op de goeie weg zijn.

Waarom moeten we absoluut komen supporteren voor jouw team?

Omdat onze vernieuwde groep alle steun kan gebruiken. Dit zal zeker nodig zijn. We hebben de afgelopen twee seizoenen meeval gehad dat Corona er was waardoor de competitie nooit volledig is uitgespeeld. De wereld had er, sportief gezien, anders kunnen uitzien. Wij hopen vooral in onze thuiswedstrijden te kunnen rekenen op onze trouwe supporters die er ons tijdens de moeilijke momenten zeker gaan doorsleuren. Ik vind het belangrijk dat er terug 1 grote groep wordt gevormd waarbij iedereen (Svelta A, Svelta B, Dames en alle jeugdspelers) elkaar ondersteunen. Niets is zo leuk om op zaterdagavond tijdens de wedstrijd veel jong volk rond het plein te zien staan of na de wedstrijd samen met de spelers of speelsters uit de andere ploegen samen iets te drinken op de overwinning. Vanzelfsprekend is het dan ook de bedoeling dat dit ook gebeurd vanuit onze richting Naar de jeugd toe kan ik hierbij ook al wel meegeven dat wij initiatief gaan nemen om dit tot stand te brengen. Binnenkort meer nieuws hierover.

Hopelijk tot binnenkort op de Svelta,

Groeten,

Sven

© KVK Svelta Melsele