A-kernNieuwsVerslagenSvelta ondanks nederlaag op de juiste weg!

19 december 2021

Dit verslag staat op de website van FC Lebbeke:

FC Lebbeke haalt onverhoopte zege bij Svelta Melsele in blessuretijd


FC Lebbeke haalt onverhoopte zege bij Svelta Melsele in blessuretijd

De thuisploeg kwam erg goed voor de dag en de bezoekers bakten er niets van in de 1ste helft. Pas na het uur kwam FC Lebbeke in zijn normaler ritme en kreeg in blessuretijd misschien meer dan hen toekwam via een owngoal.

Svelta zorgde voor de eerste druk maar echt gevaar leverde dat nog niet op. Jens Muyshondt zocht en vond het hoofd van Arno Van Bergen maar die kopte op de lat. Milan Butsraen mikte rakelings over en ook Finn Keisers kon niet afwerken. Op slag van rust was het dan toch raak toen Butsraen kon voorzetten naar Robbe Van Bossuyt (43’). Melsele mocht dan ook verdiend gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

FC Lebbeke kwam sterk uit de kleedkamers maar het doelhout stond tot 2 keer toe in de weg al zagen sommigen de bal wel over de lijn. Butsraen mikte een afvallende bal net naast, terwijl Glory Monday alleen voor Jargo Pauwels verscheen die redde met een voetveeg (61’). De pas ingevallen Yentl Van De Velde toonde direct zijn gretigheid al mikte hij net naast (68’). Aan de overzijde zorgde Keisers tot 2 keer toe maar Jonas Aeyels was bij de pinken. Fel protest bij FCL toen de gelijkmaker dubieus werd afgevlagd (79’). De bezoekende druk nam nu echt toe en Melsele bezweek toen Yentl Van De Velde raak trof (85’). Een plaatsbal van Nick Felix werd door Aeyels met een supersave onschadelijk gemaakt. Voetbal kan hard zijn en zeker voor een erg verdienstelijk Svelta Melsele want bij een aanval via Monday verwerkte Thomas Suy het leder in eigen netten (92’).

Zaterdag 15 januari 2022 is FC Lebbeke gastheer voor Avanti Stekene en trekt Svelta Melsele naar Sportkring Sint-Niklaas

Svelta Melsele: Pauwels, Malfroy, T. Suy, Dutoit, Felix, Keisers, Van Bergen, Muyshondt (88’ Achnak), Van Bossuyt (84’ De Vleeschouwer), Spies, Butsraen. Res: Braem, S. Suy.

FC Lebbeke: Aeyels, De Clercq (63’ Van De Velde), Van Renterghem, Van Damme, Monday, Van Tricht, Ben Abbès, Schuddinck, De Vlieger, Sey (73’ Martin), De Pauw. Res: Vandeputte, De Jonghe.

Doelpunten: 43’ Van Bossuyt 1-0, 85’ Van De Velde 1-1, 92’ T. Suy 1-2 (o.g.)

Gele kaarten: 61’ Malfroy, 64’ Felix

Scheidsrechter: Schoenmaeckers Dirk

© KVK Svelta Melsele