K.V.K. Svelta Melsele

K.VK.Svelta Melsele A - SK.Lochristi A

Balans v/h weekend

Svelta A : 3-0 verlies tegen Avanti Stekene.
De Svelta Dames A: 2-1 verlies op Harelbeke. (Dieuwke).(*)
Svelta Dames B: 0-1 verlies tegen Drongen. (*)
Svelta B: 2-1 winst tegen Moerbeke. (e.d en Robbe).
Beloften:  1-4 verlies tegen Lierse lyra.

* Svelta Dames B – Drongen A 0 – 1 (Vr 17 jan)Svelta Melsele beperkt zich vooral tot het afhouden van de tegenstander. En daarin slaagt het team zonder grote problemen. Een drietal gevaarlijke bezoekende fasen voor doel en een reeks slecht gerichte doelschoten zijn zowat de enige vermeldenswaardige Drongense acties in de eerste 45 minuten. De schrik om afgestraft te worden is voor de thuisploeg voorlopig nog groter dan de durf om ook zelf aanvallend iets te proberen.
De vierde in de stand geraakt ondanks enkele netelige fases in de kleine rechthoek ook na rust niet zomaar aan een doelpunt. De nul blijft op het bord tot halfweg de tweede helft wanneer een afwijkende bal Drongen uiteindelijk op voorsprong brengt (0-1). De bezoekers willen de overwinning daarna zo snel mogelijk veilig stellen, maar slagen er ondanks een reeks pogingen niet in een tweede goal te maken.
Ondanks het verlies kan het verschil met de heenwedstrijd niet groter zijn. Toen werd met meer dan zware cijfers verloren op Drongen. Nu werd met een groot hart gespeeld en veel weerstand geboden, met als troef toch wel een héél betrouwbaar sluitstuk tussen de palen. (im)
Speelsters : Ana Bulens (68’ Nathalie De Wreede), Caetlin Ceelen, Yana Decraene, Kathleen De Koster, Merel Stappaerts, Ilse Tindemans, Katrien Van De Merlen, Sofie Van Den Brande (74’ Kristel Bertels), Audrey Van Geyt, Kim Verbeke, Zoë Wauters
* Ladies Harelbeke A – Svelta Dames A 2 – 1 (Za 18 jan)
Goal van Dieuwke
Speelsters : Caetlin Ceelen, Dieuwke Coone, Lieselot De Bruyn, Yana Decraene (70’ Yana Lissens), Sandy De Schepper, Anke Goor, Nikita Smet, Fedra Van de Steene, Elke Van Driessche, Sofie Van Troyen, Amber Verlee