K.V.K. Svelta Melsele

K.VC.Jong Lede A - K.VK.Svelta Melsele A

Balans van het weekend

Svelta A speelde 0-0 gelijk tegen topper KFC Eppegem.
De Svelta Dames A wonnen hun wedstrijd tegen het sterke AA Gent B met 2-1 (Rebecca en Kaily).(verslag hieronder)
Svelta B speelde 0-0 gelijk op Sint Pauwels
Svelta Dames B wonnen met knappe 0-6 cijfers op Sottegem. (verslag hieronder)
Nog meegeven: Beloften A: 0-0 gelijk op KFC Eppegem. en Beloften B : het zoveelste forfait van een tegenstrever.

* Sottegem B – Svelta Dames B 0-6 (vr 16 maa)
Na ongeveer een kwartier spelen lukt Stephanie met een afstandsschot de 0-1. Het doelpunt valt uit het niets want hoewel de Svelta Dames het meest in balbezit zijn, hebben beide teams tot dan nauwelijks een kans bijeen gevoetbald. De verdubbeling van de score laat niet heel lang op zich wachten : opnieuw Stephanie trapt een vrijschop in de verste hoek binnen. Nog voor rust wordt de match in een definitieve plooi gelegd : Lies schiet de derde goal binnen na voorzet van Stephanie en geharrewar in het strafschopgebied.
Net als in de eerste 15 minuten van de eerste helft heeft Melsele het in het eerste kwartier na rust moeilijk om er voetballend uit te geraken. Het is uiteindelijk Axelle die kort na elkaar de vierde én vijfde goal voor haar rekening neemt waarmee Svelta toch snel helemaal zeker is van de winst. In de laatste tien minuten legt Stephanie de eindstand vast na een combinatie van achter uit. (im)

* Svelta Dames A – AA Gent B 2-1 (za 17 maa)
De eerste kans komt op het conto van de thuisploeg met een bal van Esther die bovenkant lat raakt. Een kwartier later is het opnieuw Melsele dat kan dreigen met een schot over doel. Toch is het vooral AA Gent dat de bal opeist. Het dreigt echter pas na het half uur voor het eerst als het de thuiskeeper dwingt de bal via lat en paal te ontzetten. Enkele minuten later zijn de bezoekers tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer maar de bordjes blijven voorlopig gelijk.
Verrassing alom in het begin van de tweede helft wanneer Rebecca een centrale dieptepass mooi afwerkt (1-0). Gent moet in de 51’ zelfs opzien tegen een 2-0 achterstand : een voorzet van Esther op rechts wordt door Kaily binnengetrapt. Het resterende half uur slaan de bezoekers hun tenten op op de Melseelse helft. Dat leidt tot enkele halve kansen en vooral een aantal ballen buiten het kader. De aansluitingstreffer komt er met nog iets meer dan 20 minuten te spelen via een kopbal na hoekschop (2-1). Na het doelpunt doen de bezoekers alle moeite om op gelijke hoogte te komen maar Svelta bezwijkt niet en houdt de drie punten thuis. (im)