K.V.K. Svelta Melsele

K.VK.Svelta Melsele A - KHO Wolvertem Merchtem A

Balans van het weekend

Svelta A : 6-1 verlies op Oostkamp.
De Svelta Dames A: 1-1 op Massenhoven.
Svelta B: 4-2 winst tegen Gerda en eindronde!
Svelta Dames B: 12-0 verlies op Exc. Mariakerke (*) verslag
Beloften A : 1-9 verlies tegen Olsa Brakel en Beloften B : eind competitie.

(*)* Exc. Mariakerke – Svelta Dames B 12 – 0 (vr 12 apr)

De wedstrijd van de Svelta Dames B verloopt volgens het scenario van het ganse seizoen. De tegenstander heeft voetballend het overwicht en Melsele probeert achterin zo goed mogelijk stand te houden. Op het half uur kijkt Svelta echter reeds tegen een 2-0 achterstand aan en net voor rust kan de thuisploeg de score zelfs nog verdubbelen (4-0). In de tweede helft moeten de bezoekers het spel volledig ondergaan. Ze komen er op geen enkel ogenblik uit en Mariakerke heeft dan ook weinig moeite om hun doelpuntensaldi duchtig aan te dikken.
Speelsters : Renske Bosman, Ana Bulens, Caetlin Ceelen, Yana Decraene, Kathleen De Koster, Sandy De Schepper, Leen Lemmens,, Dinah Marchand, Merel Stappaerts, Katrien Van De Merlen, Carry Van Stappen, Zoë Wauters

Seizoensterugblik 2018 – 2019
De Svelta Dames beëindigen op Mariakerke een zwaar seizoen waarin een handvol speelsters (Caetlin, Dinah, Ilse, Katrien, Magalie, Yana) van bij de eerste match de schouders hebben gezet onder de weinige restanten van het team van het voetbaljaar voordien. Niet gespaard van blessures (Anneleen, Jill) wordt zo goed als mogelijk, met de inbreng van enkele nieuwkomers (Ana, Kathleen, Kristel, Marie), een team tussen de lijnen gebracht om vooral op karakter de strijd met de tegenstand aan te gaan. Meerdere matchen zijn het de elf speelsters op het veld die het moeten zien te redden, zonder mogelijkheid tot vervangingen. In een aantal matchen is het strijden met ongelijke wapens met slechts tien voetbalsters op het wedstrijdblad. Tweemaal zelfs met zijn negenen waarbij tegen concurrent Temse een onverhoopt gelijkspel wordt afgedwongen. Het is bewonderenswaardig dat enkel voormalige Svelta-speelsters uit sympathie meermaals het blauwwitte shirt terug aantrekken (Leen, Nathalie) om de ploeg uit de nood te redden.
Door allerlei omstandigheden kan daarenboven weinig of niet gerekend worden op speelsters uit de A-kern om bij te springen (o.a. Sandy en Anke zijn wel een aantal keren van de partij). De zoektocht naar een trainer loopt bovendien niet van een leien dakje en werpt pas halfweg oktober zijn vruchten af (Mario in opvolging van trainer ad interim Hans). En ook het zoeken naar speelsters blijft een volledig seizoen een continue oefening. Het netwerk van iedereen wordt o.a. ingeschakeld en op deze manier vervoegen halfweg het seizoen nog enkele speelsters de ploeg (Dina, Merel, Nikki). Vanaf maart wordt de groep verder uitgebreid (Cary, Zoë).
Ondanks de lastige momenten op en naast het veld zijn de Svelta Dames er gedreven en met plezier voor blijven gaan en kunnen ze hopelijk uitkijken naar een nieuw en sportief seizoen (im)

* K. Massenhoven – Svelta Dames A 1 – 1 (za 13 apr)
Goal : Elien
Speelsters : Lieselot De Bruyn, Yana Decraene, Sandy De Schepper, Elien De Wilde, Anke Goor, Lindsey Jacobs, Yana Lissens, Demi Maris, Kaylin Noens, Nikita Smet, Femke Van Britsom, Elke Van Driessche, Sofie Van Troyen, Lien Wyndaele