K.V.K. Svelta Melsele

K.VK.Svelta Melsele A - K.VC.Wingene A

Balans van het weekend

Svelta A won met 3-0 tegen Jong Lede , deze kleer werden de kansen wel benut, en gaven niks weg. (goals van Yanick en Yuran (2x)
De Svelta Dames A wonnen met 6-3 tegen Wuustwezel na een 0-2 ruststand! . (Doelpunten van Rebecca (3x) Femke, Kaily en Esther).: verslag van Ivan Marchand hieronder
Svelta B verloor met 0-3 tegen Sint Pauwels.
Svelta Dames B verloren voor de eerste keer (2-1 op Sint Pauwels): verslag van Ivan Marchand hieronder
Nog meegeven: Beloften A (4-0 verlies op Jong Lede) en Beloften B (2-2 gelijk op Sint Pauwels).

* Sint-Pauwels – Svelta Dames B 2-1 (vr 10 nov)
Goal van Janina

In de eerste helft komt Melsele na een twintigtal minuten op voorsprong. Svelta slaagt er niet in, ondanks nog enkele verdienstelijke pogingen, om met een groter verschil de rust in te gaan. De wedstrijd kantelt volledig in de tweede helft. In de eerste 10 minuten verzuimen de bezoekers nog enkele kansen af te werken. Daarna is het Sint Pauwels dat de wedstrijd naar zich toe trekt. Op het einde van het vierde kwartier valt de gelijkmaker na een aanval op rechts. Melsele wordt op de eigen helft gehouden en brengt zichzelf meermaals in de problemen. Pas tien minuten voor het einde krijgt het opnieuw een beetje ademruimte : een dubieuze strafschopfase en een gemiste 100%-kans kunnen bijna nog de bezoekende driepunter opleveren. Het is echter Sint-Pauwels dat met de overwinning gaat lopen als in blessuretijd een schot op een Melseelse voet afwijkt en in doel belandt. (im)

* Svelta Dames A – Wuustwezel FC A 6 – 3 (za 11 nov)
Goals van Esther, Femke, Kaily, Rebecca (3x
)
De Svelta Dames zijn al snel op achtervolgen aangewezen als ze na enkele minuten 0-1 achter komen. De wedstrijd blijft daarna grotendeels in evenwicht hoewel de thuisploeg toch een vijftal goede kansen bijeen voetbalt. De bezoekende keeper behoedt haar ploeg daarbij telkens voor een doelpunt. Het is dan ook een opdoffer voor Melsele dat Wuustwezel net voor rust op stilstaande fase de score kan opdrijven. De tweede helft kan niet beter van start gaan voor de thuisploeg want in een mum van tijd maakt het haar achterstand goed. De gelijke stand blijft tot 25 minuten voor het einde op het bord. Dan loopt Svelta in amper tien minuten tijd van 2-2 uit tot 5-2. Hoewel de paal nog tweemaal in de weg staat voor Melsele houdt het de ploeg niet tegen om tien minuten voor het einde nog een zesde treffer te scoren. Dat Wuustwezel iets voor affluiten op hoekschop mildert met een derde treffer verandert weinig aan de verdiende zege. (im)