K.V.K. Svelta Melsele

Geen volgende match op de kalender

FC Lebbeke – Svelta Melsele A 1-3

FC Lebbeke volledig weggespeeld door Svelta Melsele
Na de 4 overwinningen op rij werd FC Lebbeke zwaar teruggefloten door een collectief voetballend Svelta Melsele. Het stereotiepe spelen met de lange bal die nooit zijn doel bereikte moest het afleggen tegen het technische spel van de bezoekers.
De thuisploeg opende het snelste al vlamde Ken Van Damme een voorzet van Mike De Pauw over de lat (02’). Met de heenmatch in gedachten wou de thuisploeg een snelle achterstand zeker vermijden maar na 5 minuten was het toch al zo ver toen Kenan Agar een hoekschop binnen kopte. FCL reageerde onmiddellijk en toen Bryan Van Der Jeugt foutief werd afgestopt lag de bal op de stip. Robin Nelis zette Mauro Van Den Wildenberg op het verkeerde been en scoorde zijn 5de treffer op 3 matchen (08’). Svelta nam de match in handen al ging eerst een schot van Nathan Volckerick over (14’) en verlengde hij een voorzet in de handen van Levi Van Der Taelen (18’). Toen Thibeau De Vos sneller op de bal was dan de thuisportier bij een doorsteekpas in het hart van de verdediging mochten de bezoekers terug juichen (19’). Lebbeke vergat steeds meer te voetballen en Melsele was niet onder de indruk van die lange ballen.
Ook na de rust zorgde Lebbeke voor het eerste gevaar maar een schot in de draai van Nelis ging overhoeks naast (47’). Van Den Wildenberg ging plat op een vlam van Junior Van Damme en ook bij de rebound lag de bezoekende portier in de weg (49’). Aan de overzijde moest Van Der Taelen een verrassend schot van Volckerick uit de kruising halen (50’). De thuisploeg kon geen vuist maken en kreeg ook geen vat op het uitstekende voetbal van Svelta. Agar kon een voorzet van Jasper Penneman net niet in doel verlengen (59’). Toen Agar een vrije trap op de paal kopte ontsnapte FCL aan de doodssteek (73’). Bij een knullig misverstand tussen Van Der Taelen en Van Gyseghem volgde die toch want Nathan Volckerick mocht het leder simpel in het lege doel trappen (76’).
Volgende zaterdag trekt FC Lebbeke naar FC Wetteren en is Svelta Melsele gastheer voor Jong Lede.
FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker (55’ Ben Abbès), Van Der Jeugt (46’ Van Hoof), K. Van Damme, Verhaeghe (46’ J. Van Damme), Bogemans, Nelis, Ringoot, De Pauw, Moerenhout, Van Gyseghem. Res: Aeyels.
Svelta Melsele: Van Den Wildenberg, De Smet, Arewa, Sinnaeve, De Vos, Penneman, Volckerick (87’ Kabongo), Hos, Agar (88’ Troonbeeckx), Cathoir, Malfroy. Res: Pauwels, Ndiribe.
Doelpunten: 05’ Agar 0-1, 08’ Nelis 1-1, 19’ De Vos 1-2, 76’ Volckerick 1-3
Gele kaarten: 08’ De Vos, 64’ Bogemans, 71’ K. Van Damme, 87’ Van Gyseghem
Scheidsrechter: Cornelis Arno
Met dank aan Gentil Dossche.