K.V.K. Svelta Melsele

KV.Woluwe-Zaventem A - K.VK.Svelta Melsele A

PU15: Meetjesland – Svelta Melsele

Zondagmorgen (5-11-2017) moesten we vroeg uit de veren voor een verplaatsing naar Eeklo (bis-wedstrijd). Tegenstander van dienst was Meetjesland. Deze ploeg stond in zijn klassement fier vooraan met winst in al hun wedstijden en een doelpuntensaldo van 59-5.

We waren gewaarschuwd uit de heenwedstrijd (0-3 verlies) voor hun sterke centrale verdediger en hun snelle, robuuste spits. Toch pasten we ons niet aan de tegenstander aan en gingen we vrank en vrij onze kans, vermits we de vorige keer voetballend zeker de evenknie waren.
Nadat de spelers in de opwarming enkele stevige buien over zich heen kregen, startte de wedstrijd onder een klein herfstzonnetje. Het wedstrijdbegin liep zoals verwacht : de tegenstander gebruikte veelvuldig de lange bal om hun “Lukaku“ te lanceren. Wij probeerden op een goed bespeelbaar veld met combinaties in de waarheidszone te geraken. Er waren enkele kansen langs beide zijden en op het einde van de eerste 20 minuten weerde onze keeper een hard schot. In het voetbal is naast de eerste bal, ook de tweede belangrijk. Deze keer was hij niet voor ons en de 1-0 stond op het bord.
Na 3 wissels veranderde het spelbeeld niet, maar door een onoplettendheid gingen we rusten met 2-0.
Zoals zo vaak dit seizoen lagen we zeker niet onder, hadden we het betere van het spel, maar maakte de tegenstander zijn kansen af en wij niet.
Na wat peptalk tijdens de rust kwamen we gedreven uit de kleedkamer en na een mooie combinatie devieerde onze spits de bal tegen de netten. We drukten nu Meetjesland steeds verder naar hun eigen doel en konden door snel druk te zetten de tegenaanval er snel uithalen. Als dit dan toch eens niet lukte, gaf ons centraal verdedigingsduo elkaar perfect rugdekking zodat het gevaar in de kiem werd gesmoord.
In de laatste 20 minuten kregen we nog een hoekschop. Deze keer geen variatie, maar direct voor doel scoorde hun centrale verdediger onder druk van onze aanvallers een own goal. Meetjesland was zoveel tegenstand duidelijk niet gewoon en hun zenuwachtigheid en frustratie groeide. We konden nog meer onze wil opleggen en op 7 minuten van het einde trapte onze centrale middenvelder met een hard, gekruist schot de 2-3 op het bord. We hadden duidelijk onze les geleerd uit het verleden en deze keer namen we geen enkel risico meer en speelden de wedstrijd op balbezit uit.

Conclusie :
Beide ploegen kregen ongeveer evenveel kansen, maar als er 1 ploeg de overwinning verdiende was het de Svelta wegens het betere combinatievoetbal.
Ik onthoud vooral de prima mentaliteit (al een gans seizoen), de wil om steeds de voetballende oplossing te kiezen als het kon en de evolutie die de meeste spelers maken.

Een fiere trainer