HomeWedstrijdverslag

DE WEDSTRIJD

Auteur: Gerard Heyrman

Svelta Melsele – SK Beveren 2 – 5

24′ Costa 0-1, 55′ Edmundsson 0-2, 65′ Tshimanga 0-3, 71′ Barry 0-4, 78′ Barry 0-5, 84′ Schoonbaert own goal 1-5, 92′ De Caluwe 2-5

Rood: 44′ Vukotic

Svelta Melsele:

1e helft Pauwels, Stef Suy, Van Laere, Staes, Van Hal, Goossens, De Vuyst, Van Bossuyt, Spies, Butsraen en Helincks.

2e helft Pauwels, De Vos, Thomas Suy, Weekers, Van Puyvelde, De Caluwe, Van Goethem, De Vleeschouwer, Van Moere, Van Bossuyt en Spies.

SK Beveren:

1e helft // Gabriël, Mertens, Hoggas, Ribeiro Costa, Wuytens, Maderner, Vukotic, Anicet, Davis, Verstraete en Fall.

2e helft // Gabriël, Tshimanga, Schoonbaert, Bertone, Buus Jacobsen, Reyners, Edmundsson, Belhadj, De Geyndt en Barry.

Officieel de laatste (oefen)wedstrijd van Waasland-Beveren want nu vrijdag wordt het opnieuw SK Beveren. Vriendschappelijk tegen de buren van Melsele op een mooie woensdagavond. Met aan beide kanten of beloften of testers om de ploegen compleet te maken.

Eerste helft.

Een 1ste kans is voor Vukotic hij kopt op aangeven van Hoggas over in de 5de min. Een hoekschop van Mertens komt bij Wuytens die over besluit. Anicet zet Pauwels aan het werk in de 12de min maar hij staat pal. Een mooie combinatie van Hoggas en Maderner gaat in corner via onze doelman. Na 24 min staat het 0 – 1 en de goal is er één van Ribeiro Costa. Op aangeven van Anicet. Hoggas is niet zelfzuchtig en laat de kans voor Maderner maar zijn schot is te zwak. Even voorbij het halfuur is het Maderner die Hoggas bedient maar weer is Pauwels alert. Belangrijke noot in het verhaal, voor de rust moet Vukotic met rood naar de kant. In de 42ste min gaat het licht uit en voor de slaande beweging krijgt hij meteen de zwaarste sanctie.

Tweede helft.

Na de pauze worden de ploegen grondig door elkaar geschud, zie bovenaan dit verslag. Uiteraard blijft SK Beveren met een man minder. Invaller Edmundsson maakt er met een plaatsbal 0 – 2 van in de 55ste min. In min 65 maakt Tshimanga er 0 – 3 van op aangeven van Edmundsson. Svelta brengt Stef Suy en Goossens terug in het veld ten koste van Spies en Van Bossuyt. Tester Barry etaleert zijn kunnen bij de 0 – 4 in de 71ste min en de 0 – 5 in de 78ste min. Bij zijn 2de treffer kwam de bal van Reyners. Via een owngoal in de 84ste min van Schoonbaert kwam de stand op 1 – 5. In blessuretijd maakte De Caluwe er nog 2 – 5 van.

Een wedstrijd die duidelijk maakte dat er nog wat werk is voor de beide teams. De ruime opkomst van de voetbalfans bewijst dat het voetbal nog steeds leeft in onze regio.

WIL JIJ GRAAG MET ONS CONTACT OPNEMEN?

© KVK Svelta Melsele