WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. KSK Beveren

0
Svelta Melsele
0
KSK Beveren

Na strafschoppen 8 – 7

Auteur: Gerard Heyrman

We hopen op een mooi afscheid van het seizoen met de laatste thuiswedstrijd. Komend weekend spelen we nog tegen de leider van onze reeks op verplaatsing. Onze coach keek uit naar een goed resultaat voor eigen publiek.

Eerste helft.

Wat gaat het worden bij deze onvervalste derby? Heel wat nieuwe gezichten bij Svelta en ook enkele ontbrekende spelers bij Beveren. De eerste kans is voor Schelfhout maar de bal gaat naast. Pieren mikt te hoog een paar minuten later. Ndribe bezorgt het thuispubliek wat opwarming maar helaas gaat de bal via de doelman in corner na een kwartiertje. Even later geeft hij een vrije trap weg op een gevaarlijke plaats en het is Put de bal heerlijk binnen krult. 0 – 1 in de 16 de min. Kheta kan de score verdubbelen maar trapt op Pauwels. 5 minuten voor de rust is er geen strafschop begaan op Jabot maar zou er voorafgaand hands geweest zijn. De gelijkmaker komt er nog wel voor de koffie. Prachtige doorsteek pass van Boulayoune op Goossens en die werkt efficiënt de 1 – 1 binnen in de 43 ste min.

Tweede helft.

In de 51 ste min is er Boulayoune die een goede voorzet op de deklat doet stranden. Goossens besluit ook nog eens over. Van Bergen gaat scherp in de aanval en via de rechterflank komt de bal voor maar niemand kan het beslissend tikje geven, voorlangs. Balagun schiet de bal van buiten de 16 op onze deklat in de 71 ste min. Een andere invaller Dahmany laat de kans op de 1 – 2 liggen en besluit op onze doelman. Alzeen raakt er met een gelukje doorheen maar op de valreep is er nog de redding. Ahmed pakt de enige gele kaart in de partij 4 minuten voor tijd.

Er wordt niet meer gescoord en dus volgen er strafschoppen.

Stef en Thomas Suy, Ahmed, Alzeen, Goossens en doelman  Pauwels zetten die om. Bij de bezoekers zijn het Pepermans, Schwartz,De Schepper, Huygens, Balagun en Van Buynder die niet missen. Vermincksel mist wel maar dan is er goalie Pauwels die de strafschop van Sakim stopt. Ndribe en Dupont twijfelen niet en kan bezoeker Dahmany nog scoren, Aerts ziet opnieuw Pauwels goed tussenkomen en zo eindigt deze strafschoppenreeks op 8 – 7. De thuisploeg gaat door en KSK Beveren is al meteen uitgeschakeld.

© KVK Svelta Melsele