WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. KSK Beveren

Svelta Melsele
0
KSK Beveren
0
Auteur: Gerard Heyrman

Christoph Praet kan starten met zijn vertrouwde 11. Mathias Smet moet door schorsingen puzzelen. Doelman Stef De Schepper komt hierdoor onder de lat voor de derby van Beveren. We starten de wedstrijd na 1 min handgeklap voor de overleden moeder van speler Samarony Goossens.

Eerste helft.

Van Bergen schiet van op afstand maar mikt te hoog in de 7 de min. Van Osselaer kan maar net afgestopt worden door T. Suy. Onze ex-spits is zijn snelheid nog niet kwijt. S. Suy kan bijna een hoekschop binnenwerken maar net niet. Van Bergen krijgt verzorging voor een bloedneus. Schelfhout kan een 1 ste maal dreigen op een hoekschop van Van Osselaer maar hij mikt over in de 23 ste min. In de 25 ste min kan hij alsnog de score openen en het staat 0 – 1. Bultheel pakt de eerste gele kaart in de wedstrijd voor een fout op Jabot. Een kopbal van Van Bergen spat op de deklat en het is meteen het laatste wapenfeit van hem. Hij gaat naar de kant en zijn vervanger is Ahmed Yumit in de 36 ste min. Nog voor de rust staan de bordjes weer gelijk. 1 – 1 via een strafschop. Jabot gaat neer in de 16 en het is de pas ingevallen Ahmed Yumit die de bal in de linkerbenedenhoek voorbij doelman De Schepper trapt. Even later pakt ook Goossens geel voor een foute ingreep.

Tweede helft

Aan de rust komt J. Vermincksel Goossens vervangen. Het is opnieuw Ahmed Yumit die voor opwinding zorgt maar zijn vizier staat niet op scherp. De bal rolt maar millimeters naast. De voorbereiding was toch wel prima. Janssens kan dreigen op vrije trap maar de Beverse doelman geeft geen krimp. Ook Schelfhout besluit aan de overzijde net naast. En dan gaat het snel. Jabot gaat neer en De Pauw krijgt geel. De poppen gaan aan het dansen en er volgt een opstootje. Van Lokeren en Jabot krijgen na afloop beiden een gele kaart. Ook onze doelman pakte in die fase geel. Bultheel moet geblesseerd naar de kant in de 71 ste min en zijn vervanger is Dahmany. Ook Dupont maakt plaats voor Boulayoune in de 74 ste min. Pauwels houdt de bordjes in evenwicht met een goede redding op de poging van Schelfhout. Met nog 10 minuten op de klok gaat ook Janssens naar de kant. Bosman vervangt hem. Bij KSK Beveren komt Balagun voor De  Schepper. Terwijl wij andermaal een open kans missen pakt R. Vermincksel rood. Hij haalt de pas ingevallen Balagun onderuit en die moet even later (na 7 min) al gekwetst naar de kant. Van Vooren komt voor de laatste minuut en de blessuretijd. Opnieuw is er een reuzenkans van Ahmed Yumit die de hele verdediging op een hoopje speelt maar finaal de Beverse goalie tegenkomt. Diep in blessuretijd is het Sinnaeve die de winning goal maakt voor de bezoekers. Geel is er ook nog voor De Vuyst. Echt verdient zou ik het niet durven noemen maar als je verzuimt om zelf te scoren krijg je het deksel op de neus is een oude voetbalwijsheid.

© KVK Svelta Melsele