WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. Kleit Maldegem

Svelta Melsele
0
Kleit Maldegem
0
Auteur: Gerard Heyrman
Eerste helft.

De wedstrijd begon vrij gesloten en na 23 min vond Spies de opening. Helaas werd het doelpunt afgekeurd voor een voorafgaande trekfout. Bezoeker De Smet kreeg geel voor een trekfout. Svelta kwam dan toch nog verdiend op voorsprong via een strafschop. Blomme kreeg ook nog geel in die fase. Spies zette de elfmeter om en het stond 1 – 0 in de 38 ste min. Braem ging voor de rust ook nog alleen op doel af maar zijn bal werd gered in corner. In de slotminuut van de eerste helft spatte een schot van Spies op de deklat. We rusten met de 1 – 0 voorsprong.

Tweede helft.

We hervatten na de pauze en scoren andermaal In de 47 ste min is het Muyshondt die op aangeven van Goossens een mooie actie opzet en afrond. 2 – 0 staat er op het scorebord. Spies krijgt nog geel voor een vermeende fout. Wat later komt De Smet er wel heel goedkoop van af. De reff fluit en geeft de vrije trap voor de fout maar verzuimt de gele kaart te geven. Onbegrijpelijk. Van Bergen heeft nog een kansje even later. Muyshondt verlaat het veld en De Vuyst vervangt hem in de 66 ste min. In minuut 70 is de reff opnieuw beslissend. Hij geeft een vrije trap aan de bezoekers (er was geen fout!) en daaruit kopt de aansluitingstreffer van Blomme, het staat 2 – 1. Van Bossuyt komt in de 73 ste min Butsraen vervangen. Ook Van Bergen maakt plaats voor Wanderley Klacson. In min 80 staan de bordjes terug gelijk. Een nieuwe vrije trap van Blomme en de bal verdwijnt in doel, 2 – 2 via het tikje van Vuyts. Van Bossuyt krijgt nog geel voor protest. In blessuretijd krijgen we alsnog de kans op de dre punten. Van Bossuyt ziet zijn poging op de paal stranden. Dit had gerechtigheid kunnen zijn maar de voetbalgoden en vooral de scheidsrechter hebben er anders over beslist.

Het enige antwoord op de vraag waarom de thuisploeg deze wedstrijd niet gewonnen heeft is Stef Claessens, de scheidsrechter van deze wedstrijd. Voor de rest gaan we er niet te veel woorden aan vuil maken want zoveel eer verdient hij niet.

© KVK Svelta Melsele