WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. SK Berlare

Svelta Melsele
0
SK Berlare
0
Auteur: Gerard Heyrman

Christoph Praet, onze coach moet vandaag Denis Jabot missen wegens schorsing. We spelen vandaag tegen de nummer 4 uit onze reeks. Vorige week wonnen zij nog tegen onze buren uit Beveren met 0 – 1. Wij sleepten in de slotfase en op karakter nog een puntje mee na de 2 – 2 tegen Drongen.

Eerste helft.

We zien een gretige start van de thuisploeg en pas na 10 min de eerste kans. Aanvoerder De Schepper besluit naast. Na een kwartier zet Janssens voor en Ahmed komt een halve stap te laat om het leer vol te raken. Andermaal is er Janssens met de klare kijk in de 20 ste minuut. Zijn voorzet komt bij Goossens en die trapt de 1 – 0 onhoudbaar binnen. In de daaropvolgende fase aan de overzijde begaat Van Bergen hands in de 16. Hij krijgt een gele kaart en Berlare de strafschop. Vandenhende trapt die feilloos voorbij onze goalie en het staat 1 – 1 in de 23 ste min. Heel goedkoop pakt ook Dupont geel in de 32 ste min. Nog voor de pauze zetten de Sveltanen orde op zaken. Het word 2 – 1 via andermaal Goossens en Van Bergen krijgt de assist op zijn naam. In de 45 ste minuut wordt het nog 3 – 1 en ditmaal is het T Suy die de hoekschop van De Vuyst binnenkopt. We rusten met een ruime voorsprong.

Tweede helft.

Dupont kopt de hoekschop van De Vuyst naast en ook Janssens besluit nog naast. Dries Rombouts, reff van dienst, geeft ook de gele kaart nog aan De Vuyst op het uur. Er is nog niks gebeurd en toch hebben we al 3 x geel te pakken. De Lee maakt plaats voor invaller De Vleeschouwer in de 63 ste min. Uiteindelijk loopt er ook nog eens een bezoeker tegen geel aan. Het is Agushev die in het boekje gaat. We krijgen eerst geen strafschop voor het vasthouden in de 16 van onze speler en dan valt de goal aan de overzijde. De 3 – 2 in de 71 ste min komt op naam van De Coninck. Zo wordt het toch nog spannend. Geel is er ook nog voor bezoeker Rivera Armayones. De wissel een kwartier voor tijd van Manuel voor Clocheret noteerden we ook nog. Janssens heeft ramp en krijgt verzorging en aansluitend de vervanging in de 78 ste min. Boulayoune is de nieuwe man. Ahmed zet goed voor en daar is Van Bergen die uit een erg moeilijke hoek toch het gaatje vindt in de 80 ste min. Het staat 4 – 2. De bezoekende coach brengt Günör nog voor Van Gyseghem die geen goede avond beleefde op de Svelta. In de slotfase gaan ook Goossens en Van Bergen naar de kant en krijgen we nog Bosman en S. Suy. De kelk moet helemaal leeg tot de bodem voor Berlare want in de blessuretijd scoort Ahmed nog de 5 – 2 na knullig balverlies bij de bezoekers. Dit was een uitstekende prestatie van ons team. We mogen zeggen dat Christoph Praet zijn zaakjes op orde heeft gezet. Behalve de klassieke sterhouders waren ook de youngsters Dupont en De Vuyst erg sterk vandaag. Het was genieten voor de talrijk aanwezige toeschouwers in de tribune.

© KVK Svelta Melsele