WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. SV Sottegem

Svelta Melsele
0
SV Sottegem
0
Auteur: Gerard Heyrman
Eerste helft.

De eerste halve kans is er op het kwartier voor de bezoekers. Een hoekschop wordt over gekopt door Houck. Een afstandsschot in minuut 17 gaat er mooi in. Het is V. Aps die de 1 – 0 scoort. In de 27 ste min is het 2 – 0 via opnieuw V. Aps. De bal wijkt af via Van De Maele en gaat in doel. Dan is er de remonte voor de rust van de bezoekers. In de 36 ste min maakt Van De Walle er 2 – 1 van na een mooi uitgespeelde actie. Drie minuten later staan de bordjes weer gelijk. Op aangeven van Janssens maakt De Beck er 2 – 2 van in de 39 ste min. Alles is te herdoen.

Tweede helft.

Felix zit dicht bij een doelpunt maar in extremis tikt doelman Ronse de bal nog in corner. Van Hal krijgt geel in minuut 48 voor een vermeende slag. We dreigen andermaal via de broertjes Aps maar de bal gaat over. Een hoekschop in de 59 ste min en Ndribe kopt naast. Houck trapt voorlangs en morst zo met de kansen voor KSV. Een aangeschoten bal op de schouder van Van Hal is geen strafschop in de 68 ste min. Dan ontspoort het helemaal. Er is geel voor matennaaier Van De Walle in de 75 ste min. Ook Spies en De Beck krijgen geel. We komen op achterstand via Van De Walle na een hoekschop. Hij behoudt het overzicht en het staat 2 – 3 in de 80 ste min. Opnieuw is er geel voor Goossens en bezoeker Houck in de daaropvolgende fase. Goossens, Braem en Felix gaan naar de kant en Klacson, Van Bossuyt en Van Bergen komen in minuut 84. De geblesseerde bezoeker Van De Noortgate gaat er af en wordt vervangen door Delaruelle. Die krijgt al snel een gele kaart in de 85 ste min. In de 89 ste min komt de bal van de schoen van Van Goethem tegen zijn eigen arm. Penalty oordeelt de reff. en het is Houck die de 2 – 4 binnentrapt. In blessuretijd zijn er nog de wissels van Janssens en Van De Walle en de invalbeurten van Cottens en Berisha. Die laatste trap nog een harde bal tegen de onderkant van de lat en zo blijft het 2 – 4. 

Was Sottegem beter dan ons? Ik denk het wel maar de wijze waarop we vandaag verliezen was erg frustrerend. Ook de (jonge) leiding had de wedstrijd nooit onder controle en liet de bezoekers te veel hun show opvoeren. Je begint de wedstrijd uitstekend maar nog voor de rust lieten we Sottegem terugkomen. Ook na de pauze verzuimde we om opnieuw op voorsprong te komen en dan weet je wat je te wachten staat.

© KVK Svelta Melsele