K.V.K. Svelta Melsele

Geen volgende match op de kalender

Eendracht Louwel – Svelta Dames 2-2

Svelta Dames halen een punt binnen in de slotfase.

Eén blik op de grasmat bevestigt dat het een fysieke uitputtingsslag gaat worden na een ‘Krokus-break’ van drie weekends. De tegenstrever – het derde geklasseerde Louwel – is bovendien een niet te onderschatten ploeg. Beide elementen maken dat, op een afzwaaier van Nikita na in de openingsfase, het tot ongeveer de twintigste minuut duurt vooraleer één van de doelvrouwen in actie moet komen : Caetlin devieert met been/voet een goed gericht schot. De eerste Melseelse hoekschop komt er pas in de 23′ met Nikita die haar schot naast ziet gaan. Iets later komen de bezoekers uit het niets op voorsprong : Rebecca dropt de bal in de kleine rechthoek en Lena is de sterkste in het kopduel met verdediger en doelvrouw (0-1). Het doelpunt verandert weinig of niets aan het spelbeeld; er moet voor elke meter – slijkerige – grond gevochten worden. Caetlin onderscheidt zich in de 36′ door een bal bij een aanval vanop de Louwelse rechterflank te stoppen. Een minuut erna klemt ze de bal na een vrijschop van de thuisploeg. Combineren is voor geen van beide teams vanzelfsprekend in deze omstandigheden. Svelta mag dan ook niet klagen dat het bij de rust met een absoluut minimum aan mogelijkheden de leiding heeft.
De thuisploeg forceert enkele hoek- en vrijschoppen in het begin van de tweede helft en komt al gevaarlijk dicht bij een doelpunt bij één van deze stilstaande fasen. De Svelta Dames worden nu op de eigen speelhelft teruggeduwd. Caetlin zit er alweer goed tussen bij een snelle thuis-actie, maar ze moet zich wel gewonnen geven bij de daaropvolgende corner als de bal achter haar wordt binnengekopt (1-1). Op basis van het sterke vierde kwartier van Louwel kan hier niets op worden afgedongen. Melsele mag haar keeper zelfs danken dat ze even na de goal haar ploeg met een ultieme armzwaai voor een achterstand behoedt. Als het thuisenthousiasme na de gelijkmaker uiteindelijk wat is weggeëbd kan Svelta het evenwicht terug herstellen. Het is dan ook een tegenvaller dat de ref net dan een balcontrole van Sofie in het strafschopgebied als handspel beoordeelt. De penalty wordt 20 minuten voor tijd feilloos omgezet (2-1). Plots ziet het er naar uit dat de Melseelse speelsters en aanhang de lange terugreis met lege handen zullen moeten aanvatten. De bezoekers geven niet de indruk de match nog te kunnen doen kantelen; het is alleen Louwel dat met een paar schoten voor wat dreiging zorgt. Maar het venijn zit in de staart want in de 88′ kan de thuiskeeper eerst de bal nog net voor de voeten van Lena wegplukken. Daarna krijgt Melsele in de toegevoegde tijd een vrijschop van de laatste kans. Bij de schermutselingen in het strafschopgebied die daarop volgen werkt Sofie de bal alsnog over de doellijn (2-2).

Met de late gelijkmaker behalen de Svelta Dames nog een onverhoopt punt na een zware wedstrijd. Melsele had een taaie tegenstander aan Louwel, erop gebrand de drie punten thuis te houden. Zeker in de tweede helft moest het initiatief aan de thuisploeg overgelaten worden. Enkele bezoekende speelsters verdwenen in die periode compleet uit de match. Toch siert het de ploeg dat het op karakter op het einde nog op gelijke hoogte komt en haar eerste plaats in de rangschikking nipt veilig kan stellen. Met de winst van nummer twee Egem nadert dit team tot op een punt van Svelta. Het belooft met andere woorden een spannende eindfase van de competitie te worden.

Opstelling : Lena Baert, Caetlin Ceelen, Rebecca Degenaers, Sandy De Schepper (65′ Lieselot De Bruyn), Anke Goor, Karen Janssens Lens, Lindsay Martens, Nikita Smet, Britt Van Aelst, Sofie Van Troyen, Melissa Vinckx (81′ Yara Van Gucht).
Wisselspelers : Lieselot De Bruyn, Dinah Marchand, Yara Van Gucht, Charlotte Verspeelt.

Trainer : Karim Didi / Sven Op de Beeck
Afgevaardigde : Ivan Smet
Verslaggever : IM