K.V.K. Svelta Melsele

R.FC Wetteren - K.VK.Svelta Melsele A

Svelta Dames – Sinaai Girls 5-1

Svelta Dames komen opnieuw alleen aan de leiding van het klassement.

Dat de Svelta Dames in een nog niet eens zo ver verleden – in provinciale afdeling – steevast de underdog waren tegen dé tegenstrever uit de regio, Sinaai Girls, is er vanavond niet echt aan te zien. De moedige bezoekers komen in de eerste helft weinig in het stuk voor en moeten na 45 minuten reeds met een 5-0 achterstand de kabines opzoeken. Het is nochtans Sinaai dat als eerste de thuisdoelvrouw aan het werk zet; maar een schot vanop afstand van Sandy zorgt in de negende minuut toch voor de Melseelse voorsprong (1-0). Het is tegelijk haar eerste kompetitiedoelpunt dit seizoen. Tien minuten later schiet Rebecca een voorzet van aan de achterlijn van Lena in het zijnet. Slechts enkele tellen daarna wordt de score reeds verdubbeld. Anke laat een hoekschop doorschieten en Rebecca trapt de bal in één tijd binnen (2-0). De thuisploeg duwt even door en bij een counter op links met Nikita ziet Lena het leder net niet binnen het kader eindigen. Niet getreurd, twee minuten later geeft de ref balvoordeel voor Melsele en, via Lieselot, wordt Nikita weinig in de weg gelegd om vrijuit laag binnen te trappen (3-0). Sinaai wordt in een mum van tijd – drie goals in welgeteld vier minuten – uitgeteld, want kapitein Nikita bedankt voor de assist van even daarvoor, legt de bal klaar voor Lieselot en zij schiet de bal door de handen van de keeper tegen de touwen (4-0). Doelvrouw Nathalie, opgeroepen om de geblesseerde Caetlin tussen de palen te vervangen, mag rustig toekijken hoe haar collega’s reeds elf minuten voor de rust de forfaitcijfers op het bord zetten. Door zwak uitverdedigen van Sinaai kan Rebecca uithalen en het vijfde Svelta-doelpunt scoren (5-0).
In de tweede helft, die vrijwel overbodig is, laat Sinaai zich toch iets meer gelden. In de 56’ gaat Nathalie goed plat op een lage bezoekende trap. Een niet krachtig genoeg schot van Nikita en een bal op de buitenkant van de paal van de ingevallen Melissa zijn de Melseelse wapenfeiten in het vierde kwartier. Dan is het tot 17 minuten voor tijd wachten op meer opschudding : balverlies bij Melsele links achterin leidt tot een gezwinde bezoekende actie en strak schot in de korte hoek, met de eerredder als gevolg (5-1). De thuisploeg steekt enkel in het slot nog even de neus aan het venster in een poging om voor een extra goal te zorgen : Rebecca gaat op rechts door en verkiest haar eigen kans te gaan – i.p.v. af te leggen voor de centraal vrijstaande Lies – waarop de bezoekende keeper de bal neutraliseert.

Een reeks flitsen en dominant voetbal volstaan om voldoende afstand te nemen van de tegenstander. Eens de Svelta Dames deze ruime voorsprong zeker hebben gesteld sleept de wedstrijd zich zachtjes naar het einde. Door het puntenverlies van de concurrenten Egem en Wuustwezel doen de Svelta Dames bovendien een prima zaak in de rangschikking.

Op deze manier krijgt Nathalie als één van de voortrekkers van de Svelta Dames versie 1.0 alsnog onverwacht de galamatch van haar ploegmaats, die ze meer dan verdient !

Opstelling : Lena Baert, Lieselot De Bruyn (62′ Lies Delodder), Rebecca Degenaers, Sandy De Schepper, Nathalie De Wreede, Anke Goor, Karen Janssens Lens (57′ Melissa Vinckx), Lindsay Martens (75′ Magalie Van Vlierbergen), Nikita Smet, Britt Van Aelst, Sofie Van Troyen.
Wisselspelers : Lies Delodder, Magalie Van Vlierbergen, Melissa Vinckx.

Trainer : Karim Didi
Afgevaardigde : Ivan Smet
Verslaggever : IM