K.V.K. Svelta Melsele

Geen volgende match op de kalender

Svelta Melsele – FC Knokke 0 – 2 Crocky Cup

Eerste helft. Leuke pot voetbal op zondagnamiddag in de Croky Cup. De Vos viseert het zijnet in de openingsfase. Ndiribe kopt een hoekschop op doelman Verlinden. Aan de overzijde is er gevaar via aanvoerder Savaete maar hij kopt de voorzet van Prez over. Na 10 min moet Pauwels ingrijpen op een schot van Persoons. Na een mooi uitgesponnen Svelta aanval besluit Van Osselaer voorlangs. Op het kwartier heeft Pauwels moeite met de vrije trap van Vandewalle. Hij pakt in 2 x. Supersafe even later met het handje op het puntertje van Vanfleteren. Geldof ziet Verlinden te ver voor zijn doel staan en lepelt de bal op het dak van het doel in de 28ste min. In de 35ste min moet De Sutter hinkend naar de kant en Van Eyck komt hem vervangen. Penneman kan voor de rust nog dreigen maar we gaan rusten met de 0 – 0 op het scorebord.

Tweede helft. We komen snedig uit de kleedkamer en Van Osselaer legt de bal klaar voor De Vos maar die trapt naast. Van Eyck trapt over. In de 57ste min is er de betwiste fase waarin de reff een hoofdrol speelt. Hij geeft voordeel na een duwfout maar de Knokke speler plukt de bal met de hand uit de lucht. De bezoekers krijgen alsnog de vrije trap en profiteren van de commotie en Van Eyck zet de 0 – 1 op het bord. De Vos pakt geel voor protest. Vanfleteren ziet zijn poging gepakt door Pauwels. Van Eyck trapt voorlangs. In de 72ste min gaat Van Damme naar de kant en Van Bergen krijgt nog een dik kwartier. De Vos besluit voorlangs. Vandewalle legt de wedstrijd in een definitieve plooi en zet de 0 – 2 in de 79ste min op het scorebord. Dubbelle wissel in de 82ste min. De Vos en Hos gaan naar de kant en Suy en Cathoir komen erop. Na een foutje achterin komt Pierre alleen voor onze doelman. De bal gaat over. Penneman trapt nog in de korte hoek maar daar ligt Verlinden in de weg. In de 88ste min komt De Waele Vanfleteren vervangen.

Prima partij van Svelta die vooral in de eerste helft de evenknie waren van Knokke. Na de pauze en vooral na de arbitrale blunder was het een ander verhaal. Fysiek zaten er heel wat op hun tandvlees en de verdiende winnaar is Knokke.

SCHEIDSRECHTER: Glenn Janssens

Wedstrijdblad Melsele – Knokke