K.V.K. Svelta Melsele

R.FC Wetteren - K.VK.Svelta Melsele A

Svelta Melsele – Pepingen Halle 0 – 1

Na de winterstop moeten we meteen Stijn Vinck en Kenny Nsumbu Mpaka missen wegens schorsing. We vernamen de afgelopen week dat David Penneman in onderling overleg met voorzitter Dirk Melis besliste om na dit seizoen niet meer verder te gaan als trainer van Svelta Melsele, de ploeg die hij naar de derde amateurklasse bracht in 2017.

Eerste helft. Tijdens de opwarming zien we Malfroy nog gekwetst uitvallen, nog een tegenslag voor ons team. Op aangeven van De Vos trapt Volckerick over. Na 5 minuten valt de bal onvrijwillig op de arm van Arewa en de reff geeft geen strafschop. Voorafgaand verzuimde hij een fout in ons voordeel te fluiten. Een schot van De Vos is recht op de doelman. Al na 8 minuten moet Penneman naar de kant. Er is nog verzorging en de poging langs de lijn maar hij wordt vervangen door De Smet in de 13de min. Op het kwartier is er een schuin schot naast van Van Osselaer. De hoekschop van Cathoir komt via het hoofd van een verdediger binnen het doelvlak maar de goalie is bij de les. In het slot van de eerste helft besluit Haidour in het zijnet. We gaan rusten met de 0 – 0 op het scorebord.

Tweede helft. We zitten pas neer voor de tweede helft of Volckerick mag op aangeven van De Vos gevaarlijk zijn maar de doelman redt in corner. Housanne trapt eerst hoog over en in de 54ste min heeft Van Den Wildenbergh een goede voetreflex in huis om de openingsgoal te verijdelen. Het antwoord van De Smet is daar via een hoekschop van Van Osselaer kopt hij over. Mikal en Houssane zorgen nog voor bezoekend gevaar maar Volckerick is dicht bij een doelpunt in de 66ste min. Sinnaeve geeft de bal in zijn loop maar hij moet te ver en het schot is van te schuin en strandt tegen de verste paal. Een eerste kaart is er voor Vandenbrande in de 69ste min voor spelbederf. In de 75ste min wordt het 0 – 1 via Pe. Hij kopt de voorzet van Neef net onder de lat binnen. Het spel wordt bitsiger en Volckerick krijgt geel en Ngadrira rood voor revancheren in de 73ste min. Mikal trapt de bal weg en pakt hiervoor dom geel in de 78ste min. De Smet is de volgende met geel in de 82ste min. Bij de bezoekers wordt alles uit de kast gehaald om het tempo te breken: Mikal gaat eraf in de 87ste min voor Schoonjans en ook Housanne en Vandenbrande gaan nog naar de kant voor Wagner en Kaponda. In het ultieme slot pakt ook Sinnaeve nog geel. We hoopten nog op een strafschop in laatste 5 minuten maar de hoop bleek ijdel. We gaan ten onder en het gemis van bepalende spelers kwamen we niet te boven.

SCHEIDSRECHTER: Stijn Lehembre

Wedstrijdblad Svelta Melsele Pepingen Halle