K.V.K. Svelta Melsele

R.FC Wetteren - K.VK.Svelta Melsele A

Svelta Melsele – Stekene 4 – 2

De eerste kans na zes minuten voor de thuisploeg was meteen raak, Hos kon voorzetten en Mustafa Erkoç  kon ongedekt binnenkoppen aan de tweede paal (1-0). Jess De Rudder werd diep gestuurd maar die talmde te lange en keeper Kevin Pauwels werkte in hoekschop. Erkoç mocht nog eens koppen maar dit keer ging de bal over.

Avanti bleef de diepe bal zoeken maar de spitsen liepen doorlopend buitenspel. Na 14 minuten werd al voor de tweede keer een goal van De Rudder terecht afgekeurd.  Aan de overzijde krulde Jonas Sinnaeve de bal naar de verste paal, De Grave duwde in hoekschop. Iddi probeerde het met een knal vanop 30 meter die maar net over suisde. Jordy Cathoir nam een hoekschop meteen op de slof maar de bal verdween keihard in de regenwolken. Aan de overzijde glipte De Rudder nu wel door de buitenspelval maar de goed uitgekomen Pauwels hield de Stekense topschutter van een doelpunt.

Op slag van rust werd een verre bal naar Sinnaeve gestuurd, die kapte zijn man uit en schoot gekruist via de vingertoppen van De Grave binnen (2-0).

De eerste kans na rust was opnieuw voor De Rudder , die omspeelde zelfs keeper Pauwels maar week dan te ver uit om nog te kunnen trappen. Op tijd van enkele minuten leek de match beslist. Laurens De Maeyer kopte een vrijschop van Yannick Cathoir keihard voorbij De Grave (3-0). Na een hoekschop kopte De Maeyer opnieuw, de bal bleef hangen in de kluts en in de modder en De Maeyer schoot hoog in doel (4-0). Kevin Thuy probeerde het solo tegen zijn ex-ploeg maar schoot onbesuisd over.

Op een tegenstoot schoot Iddi vanop ruime afstand centraal in doel voorbij Pauwels (4-1) Toen de mee opgerukte De Smet een hoekschop van de pas ingevallen Zarzour inkopte (4-2) voelden de bezoekers dat er misschien meer inzat. De Wilde verscheen alleen voor Pauwels maar zijn stiftbal ging hoog over. In een nerveuze slotfase waren er geen echte kansen meer te noteren. 

SCHEIDSRECHTER: Bruggeman
DOELPUNTEN: 6′ Erkoç 1-0, 43′ Jonas Sinnaeve 2-0, 49′ en 55′ De Maeyer 3-0 en 4-0, 65′ Iddi 4-1, 73′ De Smet 4-2
MELSELE: Pauwels, Sinnaeve (79′ Suy), Thuy, Vinck, Hos, Kint (87′ Gijsbrechts), Smet, Erkoç, Yannick Cathoir (87′ Van Roeyen), Jordy Cathoir en De Maeyer.
STEKENE: De Grave, De Smet, Wouter Koppen, Özen (46′ Meesdom), De Wilde, Mennes, Franssens, De Rudder (69′ Zarzour), Van De Velde, De Maesschalk en Iddi.
GELE KAARTEN: 42′ De Wilde, 57′ Kint, 65′ De Rudder, 70′ De Maesschalk en 88′ Thuy