K.V.K. Svelta Melsele

Geen volgende match op de kalender

Svelta Melsele – Torhout 3 – 2

Eerste helft. Met een sterk vertimmerd elftal moeten we vol aan de bak na een 1 op 18. Onze trainer Mario Verbraeken kijkt toe vanachter de omheining door schorsing. Youngster Robin De Vleeschouwer komt aan de aftrap net als Niels Van Damme en Stef Suy.

Van Damme is niet zelfzuchtig en legt de bal nog af maar zo is de kans weg in de 6de min. De Vleeschouwer laat zich meteen opmerken met een bal binnendoor zet hij Van Osselaer alleen voor doel en die zet de 1 – 0 op het bord in de 8ste min. Van Osselaer komt dicht bij zijn tweede treffer maar de bezoekende goalie komt met de voeten vooruit de bal voor hem weghalen. Het is maar uitstel want in de 13de min is er een gemeten vrije trap van Geldof die de bal panklaar legt voor Vinck en die werkt de 2 – 0 binnen. Het feest gaat door in de 18de min mag Geldof de afvallende bal zelf binnentrappen. 3 – 0 en in 10 minuten zit de thuisploeg op rozen. Pauwels moet bij de les blijven en haalt het leer weg uit de voeten van Schmisser en blijft gehavend liggen maar kan verder spelen. Couwyzer begaat de eerste fout op Cathoir maar wordt alsnog neergehaald door De Vos en krijgt de vrije trap tegen en ook een gele kaart in de 20ste min. Er zijn kansjes voor de bezoekers via Simoens en Ballegeer maar het vizier staat niet op scherp. De Vos krijgt geel in de 33ste min. Pauwels tikt de poging van Hollebeke over in de 37ste min. Couwyzer trapt nog naast. In de 44ste min krijgt De Vleeschouwer een gele kaart maar hij gleed ongelukkig uit en verdiende dit niet. We gaan de rust in met de 3 – 0 voorsprong.

Tweede helft. Pas gestart na de rust zijn we niet bij de les en geven de bal mee met Simoens die de 3 – 1 laat optekenen. Het gaat van kwaad naar erger in de 52ste min raakt de bal niet uit de 16 en het is opnieuw Simoens die de 3 – 2 scoort. Zo maak je het jezelf echt moeilijk na de riante voorsprong aan de rust. Een hoekschop van Declercq gaat voorlangs. Hollebeke krijgt geel voor protest op het uur. Penneman schiet over in de 64ste min. Couwyzer gaat naar de kant voor Vandenbussche in de 69ste min. Van Damme verlaat het veld voor Van Bergen in de 72ste min. Het is pompen of verzuipen voor de thuisploeg en de bezoekers gaan slordig om met hun kansen. Invaller Vandenbussche en Lagrou schieten wild over. Lagrou gaat naar de kant en Lingier valt in in de 80ste min. Ballegeer pakt geel voor de fout op De Vos in de 86ste min. Ook de bezoekende trainer wordt nog even de les gelezen door de reff. Het laatste wapenfeit was een schot van Van Osselaer op de doelman in de slotminuut. We pakken de drie punten na een wedstrijd die niet voor hartlijders geschikt was.

 

SCHEIDSRECHTER: Bart Berckvens

Ploegopstelling Melsele Torhout