K.V.K. Svelta Melsele

K.VK.Svelta Melsele A - K.SK.Oostnieuwkerke

Svelta Melsele – Wingene 4 – 2

Eerste helft. In min 6 trapt Cathoir maar het vizier staat niet scherp. We geven de 0 – 1 makkelijk weg door balverlies van Arewa en Rushiti mag simpel binnen leggen in de 8ste min. Het duurt tot in de 21ste min dat we centraal de bal verliezen en Brogniez legt klaar voor Rushiti maar die trapt op onze doelman. Het schot van Brogniez in de 27ste min kan onze goalie niet verrassen. Flederick moet naar de kant in de 28ste min en zijn vervanger is Wittesaele. We geven het helemaal weg in de 36ste min. Het staat 0 – 2 via de assist van Brogniez en de afwerking van Hoornaert in de korte hoek, de bal gaat makkelijk binnen. Gelukkig is er de aansluitingstreffer van Penneman die met een heerlijk schot de 1 – 2 scoort in de 40ste min. Net voor de rust is er nog de poging van Volckerick en de gele kaart voor Sinnaeve voor een vermeende fout op Brogniez.We gaan rusten met de 1 – 2 op het scorebord.

Tweede helft. Een knappe aanval van de thuisploeg illustreert onze intenties. Via Smet komt de bal bij Cathoir en die trapt net naast. Hoornaert trapt onbesuisd over en in min 63 staan de bordjes weer gelijk. Op aangeven van Smet kopt Hos de 2 – 2 binnen. Bij de aftrap na de goal verliest Brogniez het overzicht en verliest de bal. Hij wil dit rechtzetten maar begaat de overtreding langs achter en de ref geeft rood. Wingene moet met 10 man verder. Bijna onmiddellijk scoort Volckerick de 3 – 2. Zij voorzet gaat direct binnen in de 65ste min. Ook Sinnaeve moet in de 74ste min voortijdig naar de kant met een tweede geel. Erg licht andermaal. Rushiti gaat naar de kant in de 76ste min en zijn vervanger Lingier komt te snel op het veld en krijgt geel hiervoor. De bezoekende goalie heeft moeite met een schot van Cathoir in de 79ste min. De inspanning van de man van de wedstrijd, Volckerick wordt beloond. Hij gaat op doel af, doelman Verhulst komt uit en stopt hem foutief in de 16. Geel en strafschop. Cathoir zet de 4 – 2 op het bord in de 82ste min. Volckerick krijgt een staande ovatie bij zijn wissel en Troonbeeckx vervangt hem in de 84ste min. Ook Hoornaert gaat naar de kant voor Petrovic in de 86ste min.

We begonnen aan deze wedstrijd met te veel respect voor onze tegenstander en gaven dan ook nog twee goals weg. In de prima tweede helft kwam de thuisploeg terug en 4 – 2 is het prima resultaat voor interim-coach Johan De Clerck.

Ploegopstelling Melsele – Wingene

SCHEIDSRECHTER: Jonas Van Dyck