K.V.K. Svelta Melsele

K.FC.Eppegem A - K.VK.Svelta Melsele A

Svelta Melsele – Zelzate 2 – 0

Svelta is uit op revanche na de 2 – 0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Zelzate. Na de derbywinst tegen Avanti vorige week is er weer vertrouwen getankt. Thuis werd er nog iets te weinig gebracht en vanavond hopen we op een driepunter!

Eerste helft. Stijn Vinck ontbreekt met een blessure. De bezoekers drukken en Van Buyten ziet zijn voorzet door Hoss in corner gaan. Sinnaeve trapt op de doelman in de 12de min. Het is op een standaardfase dat Sinnaeve de 1 – 0 binnenkopt. Mooie vrije trap Cathoir en de deviatie gaat in de bovenhoek binnen in de 17de min. De Vos besluit even later in het zijnet. Vandenhende ziet zijn poging in corner verdwijnen en De Coninck trapt op onze goalie. De laatste poging voor de rust is er een op de doelman en het is Van Buyten die de kans mist. We gaan rusten met de 1 – 0 op het scorebord.

Tweede helft. We zitten maar pas neer na de koffie en Van Den Wildenbergh bokst de bal uit zijn doel. Van Buyten trapt laag maar vindt opnieuw onze doelman op zijn weg. Even voor het uur is Van Osselaer er dichtbij op aangeven van De Vos. Beide teams verzuimen te scoren: Antwi Manu trapt naast maar ook Volckerick mikt de bal centimeters naast de kooi. Het moeilijkste was al achter de rug. Van Osselaer trapt van dichtbij op de uitgekomen Zelzate doelman. Een kwartier voor tijd gaan Martens en …. naar de kant voor Blondeel en Ede. In de 77ste min pakt Van Osselaer geel. Invaller Ede trapt naast. Onze doelman duwt de bal weg en Blondeel kopt net naast. Volckerick gaat naar de kant in de 85ste min en Kabongo vervangt hem. Na een laatste goed kans voor Van Osselaer die in corner wordt afgeweerd gaat hij naar de kant. Zijn vervanger Hagar komt in de slotminuut. Bijna scoort die op een misser van de doelman maar ook hij raakt het leer niet goed. Ruim in blessuretijd komt Nsumbu nog voor Hoss die met krampen de wedstrijd moet staken. In de 95ste min nemen de invallers alle twijfels weg. Nsumbu geeft de bal aan de vrijstaande Agar en die werkt simpel binnen. 2 – 0 is meteen de eindstand. Door het kleine verschil bleef Zelzate zoeken naar de gelijkmaker en duurde het tot blessuretijd vooraleer we zeker waren van de overwinning.

SCHEIDSRECHTER: Dylan Verscharen

Wedstrijdblad Melsele – Zelzate