K.V.K. Svelta Melsele

SV.Anzegem - K.VK.Svelta Melsele A

Wolfsdonk – Svelta Dames 1-1

Wedstrijd eindigt op gelijkspel na bewogen tweede helft.

Het openingskwartier, en bij uitbreiding de ganse eerste helft, kan absoluut niet bekoren. De thuisploeg zit kort op de bal en Melsele slaagt er niet in openingen te creëren. In de heenwedstrijd toonde Wofsdonk al over goede voetbalkwaliteiten te beschikken – ondanks de ploeg allerlaatste in de rangschikking staat – en dat leggen ze ook nu op de mat. Een eerste echte Melseelse poging wordt door de keeper in hoekschop geduwd in de 20′. Dertien minuten later gaat Lena op rechts door tot aan de achterlijn en de voorzet zoeft Britt voorbij. Nadat Lies tien minuten voor rust Anke is komen vervangen moet Caetlin voor het eerst in actie komen en een bal aan de eerste paal buitenzetten. Wolfsdonk neemt het Melseelse doel daarna nog tweemaal in het vizier : vanop links gaat een gericht schot naast de kruising buiten; en een hoog getrapt lucky shot centraal schiet nog onder Caetlin door maar eindigt buiten het kader.
In de 47′ komt Svelta goed weg met een bal die de hand van Sofie beroert in het Melseelse strafschopgebied. De ref laat voortspelen wat Rebecca de mogelijkheid biedt op rechts uit te breken; Britt trapt de voorzet echter over. Er zit nu meer drive in de match en daarvan maakt Lena gebruik door een hoekschop van Lieselot hard binnen te trappen (0-1). Is het de goal van de bevrijding ? Het lijkt er inderdaad op dat de ban is gebroken want twee minuten later haalt Lena opnieuw uit, maar het schot wordt door de keeper gepakt. Even later volgt nog een scrimmage voor het thuisdoel na hoekschop. In de 55′ kunnen de Svelta Dames de voorsprong dan bijna verdubbelen. Britt legt af voor Rebecca in plaats van zelf te besluiten waardoor het doelpunt van Rebecca terecht voor buitenspel wordt afgeblazen. Nog geen 60 seconden later zorgt alweer Britt voor bezoekend gevaar. Met buitenkant rechts tracht ze de keeper op het verkeerde been te zetten maar die laatste zit er nog nipt met de knie bij. Ook Wolfsdonk blijft in de gaten te houden : een afvallende bal wordt strak naast de paal buiten geschoten. In de 63′ moet Caetlin zelfs een bal bij een vrijschop uit de winkelhaak halen. Even daarna zet Lies zich door in het strafschopgebied maar haar schot gaat achter het doel. In de 70′ volgt dan het kantelmoment van de match : met een minder goed gerichte bal brengt Charlotte haar eigen doelvrouw in de problemen. Caetlin probeert in de daaropvolgende fase de doorgebroken Wolfdonkse aanvalster uit evenwicht te brengen en wordt daarvoor met rood naar de kleedkamer gestuurd. Kapitein Nikita neemt de taak van vervangend doelwachter op zich maar moet zich al onmiddellijk gewonnen geven op de laag getrapte vrijschop die volgt op de uitsluiting (1-1). Met een speelster minder wil Melsele toch nog de gelijke stand in haar voordeel ombuigen. Het geraakt echter niet verder dan een opportunistisch schot van Rebbeca, elf minuten voor tijd, dat ver over doel waait. Ook Wolfsdonk gaat nog zijn kans met een hoekschop gevolgd door een schot dat naast de tweede paal buiten gaat. Er verandert nog weinig aan de situatie en Nikita mag zich tenslotte als keeper op het einde van de wedstrijd nog één keer onderscheiden als ze de bal boven alle spelershoofden kan wegtikken.

In de eerste helft is het zoeken naar lichtpuntjes in de match. Bij Melsele zitten een aantal speelsters zeker niet met de na te streven tweede plaats in het hoofd. De tweede helft is dan weer van andere makelij. Svelta krijgt voldoende mogelijkheden om de match in haar voordeel te beslechten. Uiteindelijk moeten de Svelta Dames zich na een potige match met een pak aan, al dan niet consequent getrokken, gele kaarten (en de rode kaart) tevreden stellen met het gelijkspel.

Door het verlies van tweede geklasseerde Louwel hijst Melsele zich op gelijke hoogte van Louwel zodat er hoop blijft op de barragematchen die uitzicht bieden op een plaatsje in eerste klasse volgend seizoen. Dan moeten de Svelta Dames zich volgende week zaterdag 30 april op zijn minst de betere tonen van Egem, dat vandaag kampioen werd, en hopen op puntenverlies van Louwel.

Opstelling : Lena Baert, Caetlin Ceelen, Lieselot De Bruyn, Rebecca Degenaers, Anke Goor (35′ Lies Delodder), Karen Janssens Lens, Lindsay Martens (46′ Yara Van Gucht), Nikita Smet, Britt Van Aelst (82′ Melissa Vinckx), Sofie Van Troyen, Charlotte Verspeelt.
Wisselspelers : Lies Delodder, Dinah Marchand, Yara Van Gucht, Melissa Vinckx.

Trainer : Karim Didi
Afgevaardigde : Ivan Smet
Verslaggever : IM