WedstrijdverslagenSvelta Melsele vs. Eendracht Zele

Svelta Melsele
0
Eendracht Zele
0
Auteur: Gerard Heyrman
Eerste helft.

Na de derbynederlaag van vorige week heeft onze coach zijn troepen door elkaar geschud. In het openingskwartier tonen wij onze aanvallende impulsen via V. Aps, Keisers en Goossens maar de bal wil er niet in. In de 16 de min is het dan toch raak. Na een uitgespeelde en fraaie actie komt de bal bij V. Aps en hij zet de 1 – 0 op het scorebord. Bij de bezoekers moet Ucak met een blessure naar de kant in de 22 ste min en De Smit is zijn vervanger. Ook Spies komt nog in schietpositie maar hij ziet zijn bal gestopt door de doelman. Ook op een vrije trap van net buiten de 16 lukt het niet voor V. Aps. Zijn schot gaat naast. In de 33 ste min heeft Butsraen iets héél moois in gedachten. Hij trapt vanaf de middellijn richting doel en dwingt de doelman og tot een goede parade. De bal was binnen het kader en uitstekend gemikt van Butsraen. Spies en Goossens verzuimen nog de voorsprong uit te diepen en dan weet je het. De onzichtbare tegenstander profiteert van een verdedigende fout en het is Cooreman die het geschenk aanvaard. 1 – 1 in minuut 40 van de partij. Geen 3 – 0 maar een 1 – 1 is de ruststand.

Tweede helft.

We hervatten na de rust de partij als de betere ploeg. Felix ziet zijn eerste poging nog afgeblokt. In de 58 ste min mag hij een vrije trap nemen. Spies verlengt en het is Ndribe die de 2 – 1 binnenkopt. Voor we het goed beseffen is er ook nog Goossens die in de 62 ste min iedereen voorbij gaat in de 16 en de 3 – 1 in het mandje legt. Bij Zele komt Van De Weghe voor De Vuyst in de 64 ste min. Na een heet standje voor ons doel is er onmiddellijk de 4 – 1. De voorzet van Braem komt bij Felix die deze kans niet mist. Wedstrijd gespeeld? Helaas brachten wij Eendracht terug in de partij in minuut 73. Ongemoeid mag Zele via Van De Weghe de 4 – 2 scoren. Felix probeert het van ver buiten de rechthoek en de bal gaat in corner. Goossens pakt nog geel in de 78 ste min. Hij gaat even later naar de kant en Van Bergen krijgt nog 10 minuten speeltijd. Ndribe kopt een volgende corner naast. Macharis maakt plaats voor Thyssens in de 82 ste min. Pauwels komt gevat tussen op een vrije trap van De ruyne en doorgekopt door Heylen. Braem gaat er ook nog af voor Van Bossuyt in de 87 ste min. In het slot mag de bezoekend trainer reff Heirbout nog uitkafferen maar hij komt er met een waarschuwing van af. Heylen daarentegen pakt nog geel vlak voor affuiten. Consequentie was niet de sterkste troef van onze wedstrijdleiding vandaag. Verdiende driepunter voor Mathias Smet en zijn manschappen.

We domineerden de hele partij en enkel de 2 te vermijden tegentreffers zijn een lichte smet op het blazoen. Nu doorgaan op dit elan is de boodschap!

© KVK Svelta Melsele